ASCOMEX este o firma cu capital integral romanesc, cu o experienta de peste 20 ani in tehnologia amestecarii produselor lichide nemiscibile, precum si a pulberilor , reprezinta in Romania un grup de producatori europeni de echipamente, din Germania, Elvetia, Danemarca, Anglia si Spania, care, in totalitate si in mod complementar, ofera solutii tehnologice de ultima ora, in domeniul macinarii si reducerii dimensiunii particulelor solide, dispersiei acestora in lichide, omogenizarii amestecurilor lichide, a celor lichid – gaz, precum si a amestecurilor de pulberi, obtinerii de emulsii stabile si in domeniul obtinerii de nano particule.
In domeniul cernerii, filtrarii si amestecarii porduselor lichide sau pulverulente, ASCOMEX ofera echipamente specializate: site, filtre, blendere.
ASCOMEX ofera, de asemenea, solutii pentru incalzirea si / sau racirea fluidelor tehnologice, in vederea mentinerii la un nivel constant a temperaturilor de procesare industriala.
In vederea protejarii mediului si a evitarii poluarii, oferim solutii eficiente pentru spalari de echipamente industriale si ambalaje cu recuperarea si reciclarea solventilor sau a altor substante toxice.
Toate echipamentele oferite de grupul de producatori europeni reprezentati de ASCOMEX in Romania raspund atat aplicatiilor industriale cat si celor de laborator.
Aplicatiile echipamentelor si instalatiilor propuse de ASCOMEX sunt : industria alimentara, industria farmaceutica, industria porduselor cosmetice, industria chimica si petrochimica, fabricarea de pesticide si fertilizanti, industria lacurilor si vopselelor, producerea vopselelor pulberi, industria maselor plastice, producerea de cerneluri tipografice, industria materialelor ceramice, producerea de scule diamantate, fabricarea de material de constructii, fabricarea bateriilor, microbiologie, biotehnologie.

ASCOMEX efectueaza si operatiuni de import / export produse chimice, produse petrochimice si produse de comert general.

ASCOMEX is a Romanian company with more than 20 years experience in mixing liquids – liquids, liquids – powders, powders – powders.
Our company represents in Romania a group of European producers, from Germany, Switzerland, Denmark, England and Spain, which offer complementary technical solutions for grinding, particle size reduction, dispersing, homogenizing, emulsions production and nano technologies, sieving, filtering and blending liquids and powders as well.
ASCOMEX offers also, technical solutions for heating / cooling technical fluids in order to keep the industrial processes at a constant temperature.

In order to protect the environment against pollution, we offer efficient solutions for washing of industrial equipment and packing recycling the solvents or other toxic products.

All equipment offered by the group of companies represented by ASCOMEX, respond both to industrial and laboratory applications

The applications of the equipment offered by the group of European companies represented by ASCOMEX, are :
– Food industry
– Pharmaceutical industry
– Cosmetic industry
– Chemical and petrochemical industry
– Agrochemicals
– Paint industry
– Plastics industry
– Printing inks
– Ceramics
– Diamond cutting tools
– Building materials
– Batteries
– Microbiology
– Biotechnology

ASCOMEX imports also, chemicals, petrochemicals and general commodities.


Leave a Reply